Veliku pažnju javnosti na internetu i društvenim mrežama izazvao je misteriozni hotel Balkan, a redakcija portala Mondo prva je uspjela saznati sve detalje.

Čitaoce je naročito zanimalo gdje se nalazi hotel izgrađen u stilu 30-tih godina prošlog vijeka, a Mondo je tragom informacija krenuo u potragu za hotelskim zdanjem koji goste vraća u prošlost.

„Mnogi su proteklih nekoliko sedmica primjetili fotografije na društvenim mrežama te nas zatrpali pitanjima gdje se nalazi hotel Balkan i koja je cijena boravka u veličanstvenim sobama. Sada možemo da otkrijemo da se hotel nalazi nedaleko od Banjaluke, ali i to da je već ugostio svoje prve posjetioce – glumce i filmsku ekipu koji uveliko snimaju seriju Hotel Balkan“, rekla je direktorka serije Brankica Janković.

Dakle, riječ je o seriji „Hotel Balkan“, smještenoj u filmski studio „Bosonoga produkcije“ iz Banjaluke, kojoj je povjereno snimanje novog serijskog projekta Telekoma Srbije. Inače, ova produkcijska kuća je pionir kinematografije u Republici Srpskoj čiji su projekti nagrađivani na regionalnim i svjetskim festivalskim takmičenjima.

Scenario serije je nastao prema priči Nikole Kolje Pejakovića, potpisuje ga Nebojša Romčević, dok je režija povjerena nagrađivanom reditelju Saši Karanoviću. Tvorci serije, „Hotel Balkan“ navode kako će gledaoce odvesti na putovanje kroz vrijeme u tridesete godine 20. vijeka, a pod krovom hotela spojiće se prošlost i sadašnjost.

„Porodični biznis ugledne banjalučke porodice, obavijen brojnim spletkama, u fokusu je radnje serije. Generacijski jaz, sukobi, borba za nasljedstvo, porodični grijesi i tajne prožimaju se kroz živote članova porodice u čijem vlasništvu se nalazi hotel“, otkriva autorski tim serije.

A koje još tajne kriju sobe „Hotela Balkan“ gledaoci će saznati na jesen 2020. godine kada je planirano emitovanje prve epizode na „Superstar TV“, jednom od premijum kanala Telekoma Srbije na kojem se emituju najbolji naslovi domaće filmske i serijske produkcije.