Televizijska serija od 120 epizoda

Režija: Saša Karanović
Režija B ekipe: Saša Hajduković, Aleksandar Zahorodni
Scenario: Nebojša Romčević, saradnik Maja Noveljić, po ideji Nikole Pejakovića
Supervizor postprodukcije: David Gatarić
Montaža: Aleksandar Jurić
Kompozitor: Petar Bilbija
Produkcija: Telekom Srbija
Izvršna produkcija: Bosonoga produkcija
Producent i direktor serije: Brankica Janković

Uloge: Radoje Čupić, Goran Jokić, Saša Torlaković, Sanja Popović, Danilo Kerkez, Milica Glogovac, Slađana Zrnić, Miljka Brđanin, Ljubiša Savanović, Željko Erkić

drama
žanr
telenovela
format
60 epizoda
prva sezona
35 minuta
trajanje epizode

„Hotel Balkan“ je prva telenovela „Bosonoga produkcije“ koja povezuje prostore Banjaluke, Beograda i čitave regije kroz modernu, melodramsku priču o jednoj uspješnoj porodici koja ima svoju budućnost, ali i prošlost. Ovo je priča o porodici koja misli da je stala na svoje noge, da živi život bez problema, ali onda teško i komplikovano vrijeme pokazuje svoje zube. U ovoj priči se prepliću sve one stvari koje publika na Balkanu može da prepozna kao svoj život, kao svoje probleme. Naravno, ova naša stvarnost ne može da se „proguta“ bez priče i sna o nekom boljem, obećanom životu, savršenom i nedostižnom, daleko odavde.

Ova serija gledaoce vodi na putovanje kroz vrijeme u tridesete godine 20. vijeka, a pod krovom hotela se spajaju prošlost i sadašnjost. U fokusu radnje serije je porodični biznis ugledne banjalučke porodice, obavijen brojnim spletkama. Generacijski jaz, sukobi, borba za nasljedstvo, porodični grijesi i tajne prožimaju se kroz živote članova porodice u čijem vlasništvu se nalazi hotel.