Televizijska serija od 10 epizoda

Režija: Saša Hajduković
Scenario: Nikola Pejaković
Direktori fotografije: Saša Petković, Dragan Radetić
Montažer i kolorista: Saša Karakaš
Kompozitor: Petar Bilbija
Koprodukcija: RTS
Izvršna produkcija: Bosonoga produkcija
Producent i direktor serije: Brankica Janković
Izvršni producent: Jelena Babić
Scenograf: Mina Lazarević
Kostimograf: Kristina Kostić

Uloge: Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Aleksandar Đurica, Dragan Mićanović, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Milica Janevski, Lea Sekulić

triler/drama
žanr
10
broj epizoda
45 minuta
trajanje epizode

„Kosti“ su drugi dio trilogije „Meso-Kosti-Koža“ i donose priču o ljudima koji žive u poslijeratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrijednosti.

Radnja serije je smještena u Banjaluku i prati život dva čovjeka koje, na prvi pogled, povezuje samo ime – Kosta. Dok Kosta Govoruša, izbjeglica iz Krajine, pokušava da sa sestrom Kristinom nekako preživi baveći se krečenjem, Kosta Gajić mirno gradi karijeru u lijepom društvu svoje žene Zorice, inače direktorke marketinške agencije.

Jedan razgovor za posao na koji dolazi Kristina, jedna marketinška ponuda Zorice Gajić i jedan čin nasilja u osiguravajućoj kući „Astorija“ kod poznatog privatnika Mirka Kovača, nepovratno će spojiti sudbinu ta dva junaka. Ovo je priča o dvojici otuđenika koji, pogođeni traumom iz rata, ne mogu da se uklope u razoreno i korumpirano društvo. Svako na svoj način i svaki u svoje vrijeme, imaće svoju ličnu osvetu…

Scenario je djelo Nikole Kolje Pejakovića, a režija Saše Hajdukovića. Žanrovski, „Kosti“ možemo svrstati u špijunski triler, sa mnogo dijaloga koji, kao i u slučaju „Mesa“, zvuče kao da su posuđeni iz svakodnevnog života. Početak emitovanja serije zakazan je za jesen 2020. godine.